вторник, 9 септември 2008 г.

Цензурирана статия


Гей-парад. Насилие на униформени над непълнолетни. В центъра на София. Мила, родна картинка?! Вопли за толерантност на обърканите журналисти от централните медии. С това ли ще да запомним тазгодишните горещници?

Все повече хора си задават въпроса – какво се случва в тази държава? Някои си отговарят мълчешком – над 2 милиона са напусналите страната ни за последните 18 години! Големият процент са в младежка възраст. Обезлюдиха се цели райони, но явно зараза трябва да бъде хвърлена и в сърцето на столицата. Лично на мен ми е обидно да асоциирам Моста, където посрещнах изгрева след абитурентския си бал и по който съм минавал многократно, отивайки на училище, с подобно шествие. И с подобна полицейщина.

На декларациите и въпросите на опозиционни политически сили против провеждането на подобно събитие (да повторим - в центъра на София) институциите запазиха мълчание - повече от седмица. Същевременно (тази година) се появи нова електронна медия, в чиито ефир във високобюджетни продукции цъфтят откровени педерасти. И получават петцифрени суми като месечно възнаграждение! Съвпадението вероятно е случайно. Апологизирането на еднополовата любов е запазена марка на Древна Елада. Географски сме „на една ръка разстояние”, както се казваше в един роден хомо-виц. Нищо ново под слънцето от добре забравеното старо. Освен че в момента заливането с информация е много по-страшно. Какви ли не безумни анкети и проучвания задръстиха медийното пространство във връзка с Деня на хомосексуалистите. Например, разбрахме, че над 10 % от гимназистите в най-големите три български града са бисексуални. Добре, че не сме длъжни да вярваме на преброителите от „Джемини”. Все пак имаше и позитивни проблясъци. Най-свежото изказано мнение определено бе на активистките, че еволюционна стъпка №1 на човечеството в началото на ХХІ век не е нито Интернет, нито повсеместното използване на клетъчния телефон, а наложилото се като практика пълно обезкосмяване на жените... някои биха добавили – и на мъжете. Току-виж се оказали прави. Метросексуалността е световен хит. Въпросът е: какво следва от това? Едва ли някой ще се наеме да отговори.

Отдавна битува мнение, че меките китки имат силно лоби във всички властови форми и ресори и едва ли не във всички държави. За причините може да гадаем: класическа традиция, сатанизъм, обвързващата сила на клеймото на срамната тайна или може би нещо друго...

„По делата им ще ги познаете!” е казано в Светото писание.

Чудя се само дали трябва да очакваме паради на педофили, геронтофили, некрофили и тям подобни в близкото бъдеще? Под вече добре познатото мото: „Ние сме различни, но живеем между вас, приемете ни!”...


01.08.2008 г., София


Няма коментари: